Noveller


Här nedan finner du mina noveller – ett antal serier av skönlitterära texter med olika teman, format och upplägg.

Klicka på en rubrik för att få mer information om aktuell serie. Datum anger när en text först publicerades på Ponören.

Mitt liv i prosa


Den skenbart lediga platsen – 2017-12-02

Novell om en tågvagn, en öken och en kvinna som råkar ut för en mycket besynnerlig situation. Absurd, surrealistisk och självbiografisk.

 

den-enigmatiska-prillanDen enigmatiska prillan – 2016-10-16

En novell om den gången då jag hittade en snusprilla i en skoltoalett och fullständigt överreagerade. Varning! Starka inslag av fantasi och absurditeter…

 

mysteriet_med_de_hjartformade_lapparnaMysteriet med de hjärtformade lapparna – 2016-09-12

En självbiografisk novell om episoden i mitt liv där jag mottog kärleksbrev i högstadiet… Ångest. Förtvivlan. Panik. Fick det ett lyckligt slut?

 

svenska_tomaterSvenska tomater – 2016-08-26

Mystik, spänning och humor när jag utsätts för en helt oskyldig fråga vid kassan i matvarubutiken.

 

Jag och min psykolog


Påknackning av grannen– 2018-05-11

En granne knackar på dörren. Barnen är med. Men varför? Novellen lyfter hur lätt det är att tolka in motiv till andra människors agerande och att se saker som inte existerar.

 

Ont om tid– 2017-10-12

En liten novell om min känsla av att tiden inte riktigt räcker till nu när semestern har upphört. En fiktiv konversation med självbiografiska inslag.

 

Besatt av smoothies– 2017-08-06

En kort berättelse om min egen besatthet av smoothies – och besatthet i största allmänhet. Skriven i dialog mellan två personer.

 

Diskborstar i diskhon– 2017-08-04

En självbiografisk novell om problematiken med att lägga diskborstar i diskhon. Berättelsen består av en enskild dialog, uppbyggd som en pjäs.

 

De vidunderliga bonsaierna


Hasselträdet Sture – 2017-07-22

Detta är sagan om hasselträdet Sture – en långvuxen yamadori som kapades ner till att vara ingenting mer än en grenlös stam, men som snart återhämtade sig.

 

Fristående noveller


Tickande mot framtiden – 2017-07-28

En kort berättelse om en man som beslutar sig för att titta på ett möte som äger rum i framtiden. Det här är inget konstigt – folk tittar på framtiden hela tiden – men mannen ser någonting som han inte alls var beredd på skulle kunna ske.