Människor är bra


Människor är bra är en serie av essäer där jag beskriver diverse iakttagelser och händelser ur mitt liv som jag anser visar på att människor är – på det stora hela – mycket bra varelser. Det här behövs, eftersom den motsatta tanken får oproportionerligt stort utrymme i andra sammanhang.

Datum anger när en text först publicerades på Ponören.

Datorerna på jobbet – 2017-07-27

Om arbetsplatser med mängder av obevakade datorer, att ingen av medarbetarna stjäl dessa och att människan kanske inte är så cynisk och egoistisk som den ofta porträtteras.

 

Köpare och säljare på Tradera – 2017-07-24

Om mina erfarenheter av försäljningssidan Tradera, att jag aldrig har gått miste om en betalning och att detta är ett ypperligt tecken på mänsklighetens förträfflighet.

 

Taxiresan efter terrordådet – 2017-04-19

Om den taxiresa jag upplevde kort efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm fredagen 7 april 2017, samt det fina agerande som taxichauffören visade upp.

 

Den tappade vanten – 2017-02-01

Om den gången då jag tappade en vante vid tågstationen, att en annan människa var hjälpsam och att vänlighet är mer en regel än ett undantag.

 

Skohyllan på Friskis och Svettis – 2017-01-15

Om den skohylla som finns på mitt Friskis och Svettis, att den används frekvent och att besökarna inte oroar sig för att skorna kan bli stulna.

 

Damen vid parkeringsautomaten – 2017-01-07

Om en episod i mitt liv där jag träffade en dam som hade problem med en parkeringsautomat, och varför det här visar att människor är mycket bra varelser.