Essäer


Här nedan finner du mina essäer – ett antal serier av resonerande texter med olika teman, format och upplägg.

Klicka på en rubrik för att få mer information om aktuell serie. Datum anger när en text först publicerades på Ponören.

Spörsmål


om_att_gora_nagot_rasistiskt_2

Om att göra någonting rasistiskt – 2016-09-02
Ett spörsmål om rasistiska handlingar, vad detta egentligen innebär och mitt eget rasistiska beteende. Är det inte så att vi alla agerar rasistiskt?

 

 

Människor är bra


Datorerna på jobbet – 2017-07-27

Om arbetsplatser med mängder av obevakade datorer, att ingen av medarbetarna stjäl dessa och att människan kanske inte är så cynisk och egoistisk som den ofta porträtteras.

 

Köpare och säljare på Tradera – 2017-07-24

Om mina erfarenheter av försäljningssidan Tradera, att jag aldrig har gått miste om en betalning och att detta är ett ypperligt tecken på mänsklighetens förträfflighet.

 

Taxiresan efter terrordådet – 2017-04-19

Om den taxiresa jag upplevde kort efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm fredagen 7 april 2017, samt det fina agerande som taxichauffören visade upp.

 

Den tappade vanten – 2017-02-01

Om den gången då jag tappade en vante vid tågstationen, att en annan människa var hjälpsam och att vänlighet är mer en regel än ett undantag.

 

Skohyllan på Friskis och Svettis – 2017-01-15

Om den skohylla som finns på mitt Friskis och Svettis, att den används frekvent och att besökarna inte oroar sig för att skorna kan bli stulna.

 

Damen vid parkeringsautomaten – 2017-01-07

Om en episod i mitt liv där jag träffade en dam som hade problem med en parkeringsautomat, och varför det här visar att människor är mycket bra varelser.